Ute och gliiider med barnvagnen!

Mmm just det gliiiider! För det är så väldigt halt! Det var tur jag hade barnvagnen annars hade jag nog inte kommit långt :P Stackars alla äldre som halkar och bryter höfterna när det är sånt här väder!

Men detta gör mig lite nervös inför vår roadtrip imorrn... Men Martin ska nog klara det galant! :)

Vi firar jul på nyår.....tror vi! :)

Ja vi känner att det blir nog roligare om vi köper julklappar på mellandagarna och har jul på nyår, eftersom vi flyttar juldagen. Martin jobbar ju dessutom på julafton och vi kommer att behöva göra slutstädningen osv när han kommer hem!
Eira drabbas ju inte så mycket...hon vet ju inte ens vad jul är! Viktigare att vi gör rätt nästa år när vi inte är i flyttningsmode :P

Så det blir stressiga mellandagar, vi vill ju få iordning lägenheten så snabbt som möjligt! :)

Det som jag fruktade har hänt!

Eira har börjat sova på mage!!!

Ja jag vet, ni tänker att det gör ju alla barn så småningom. Och ja jag vet oxå det! Det är bara det att sist hon sov på mage slutade hon andas och en massa maskiner började larma och pipa! Aldrig har jag varit uppe ur sängen så snabbt och haft min dotter i min famn för att sätta igång andningen! Usch! Hemskt minne!

(Fast i efterhand var det ganska kul att Martin kom utspringades naken ur duschen med shampo i håret!:)

Vi hade lagt henne på magen eftersom hon solade och så mycket som möjligt av henne skulle få ljus på sig, det var dessutom ingen fara. Hon började andas så fort jag tog i henne. Men det är ganska obehagligt när ens dotter som fått gå igenom så mycket slutar andas! Fast tydligen gör prematurer ofta så att de tar en paus, en liten för lång paus, och oftast så gör det inget. MEN IAF!

Jag upptäckte ju då alltså detta att hon börjat sova på mage när jag gick och la mig. Paniken bara flög över mig, och jag över Eira för att säkerställa att hon andades! "Hur länge har hon legat på mage?! Andas hon?! Jag borde ha tittat till henne tidigare!! Hjälp!" Men efter att i panik tänkt allt detta och Martin lugnat ner mig så lät vi henne fortsätta sova på magen. Han hade ju rätt, förr eller senare så skulle hon ju göra såhär, och se hon mår ju bra! :)

Tur att man har en Sambo som inte är lika överbeskyddande som jag!

Till Mitt försvar kan jag säga att det var väldigt traumatiskt att bli mamma för mig. Jag fick inte föda fram henne, någon bökade runt med min kropp, jag hörde ett skrik och helst plötsligt visades en liten bebis fram för mig. När jag då insåg att detta var MITT barn så började jag ju gråta av lycka! Vilket underverk! Och sen helt plötsligt så försvann hon... Jag visste att de skulle ta henne till neo och lägga henne i kuvös, men ändå, jag ville ha min dotter hos mig!
Sen försvann Martin oxå, (vilket jag sagt åt honom att göra, han skulle vara med Eira) och jag syddes ihop och rullades in i ett rum. Där fick jag ligga och vänta i evigheter innan Martin kom tillbaka och vi serverades varm choklad, mackor och lite cider för att vi skulle firas som nya föräldrar. Men det saknades ett barn...

Hon föddes  10:05 och inte förrän efter två fick jag träffa henne igen! Och jag gjorde inget annat än att tjata om att jag ville åka upp till henne! Men de ville inte släppa mig förrän jag var stabil, det kan man ju förstå, men jag struntade i det. Ville till mitt barn!

De närmaste dygnen kunde jag knappt röra mig och att resa sig/sätta sig upp var fruktansvärt smärtsamt. Men något jag var tvungen att göra många gånger om dagen för att kunna vara med min dotter så mycket som möjligt. Det var lite jobbigt att inte kunna lyfta upp henne själv och sätta sig med henne i famnen, var alltid tvungen att be om hjälp och nästan lov att få låna Min dotter. Jag kände mig inte riktigt som hennes mamma, så min lycka var stor när jag äntligen fick flytta in på neo och sköta den mesta vården själv! (Och med hjälp av Martin när han var där:)

Så jag tycker inte att det är så konstigt att jag är lite av en hökmamma! Det finns inget som är så hemskt som när ens barn inte mår bra :(

Oj vilket inlägg det blev, jaja skönt att skriva av sig ibland!


Tuff dag

Usch det är hemskt när man inget kan göra

Eira som fotomodell!

Mhm igår Innan vi gick till BVC och blev besprutade höll jag på säga... så var vi hos Anund och fotograferade lillpigan. Hon var alldeles strålande!

Ikväll ska vi kunna se våra kort på deras hemsida och beställa! Ska bli så kul! Det var verkligen en duktig fotograf :)

Vi köpte en ursöt klänning på kappahl, fast Eira var mest intresserad av att lyfta upp den och visa blöjan för fotografen ist :P Bustrollet!

Vaccinerade

Mhm vi kom krypandes med svansen mellan benen till BVC (vi sa ju nej i början) och vaccinerade oss alla igår. Eira var jätteduktig, mycket duktigare än mor sin.. hm... Speciellt efter som jag min klant frågade hur hon skulle sticka in sprutan. "Ska du kasta pil på mig?" Varav svaret blev..."....Öööööhmn... ja" Vilket jag visste, men det kändes värre när hon bekräftade det hela....!

Gjorde inte särskilt ont, men det är obehagligt med nålar.... usch!

Tyvärr verkar det som att Eira har blivit lite dålig, hon är dåsig och sover mest, men har inte särskilt mycket feber. Än iaf. Det kanske ändras. Får se om hon vill äta och framförallt dricka lite mer när hon vaknar.

Själv har jag bara lite huvudvärk och det kan jag leva med, bara lillpigan blir bättre så.

Vet fortfarande inte om vi gjort rätt.... usch för svininfluensan!

Fläskfilé med kålrabbigratäng toppat med äpple curry!

Ännu en LCHF-middag, och denna gång gjort med en grönsak? Mycket gott! Över förväntan! :)

Till 2-4 Personer (beroende på hur hungrig man är :)

3 St Kålrabbi
1 Gul lök
1 vitlök
6 dl  Grädde
100 gram smör (ca)
3 dl Riven ost
1-2 Msk Fiberhusk
1 st Fläskfilé
salt och peppar efter eget tycke
Äpple curry av Erik Lallerstedt (77,2g fett och 4,8 gram kolhydrater per 100g)
Serveras med lite grönsaker till, i mitt fall blev det gurka och tomat.



1. Skala kålrabbin och skär i tunna skivor, hacka oxå löken (glömde den på bilden).
 

2. Häll grädden, smöret, löken, en pressad vitlök och den skivade kålrabbin i en gryta och låt puttra/småkoka i ca 15 minuter. Tillsätt salt och andra valfria kryddor. Medans kålrabbin puttrar på är det dags att smöra en form och lägg i lite fiberhusk. (Detta gör jag för att minska att det blir så rinnigt, vilket är svårt att undvika tyvärr).

3. Efter ca 15 minuter är det dags att fylla formen och strö över osten. Sen ska den in i ugnen på 175 grader i ca 40 - 45minuter.

4. Skär upp fläskfilén, peppra och salta. Sedan ska de stekas några korta minuter på varje sida i en het stekpanna med en stoor smörklick! :)

Min ost blev ltie bränd, men det var inget som påverkade smaken!

5. Lägg upp allt snyggt på tallriken och garnera med en stor klick äpplecurry! (fungerar ju även bra med någon annan sås, men detta var kvällens val!)


Riktigt gott blev det! Tom sambon åt upp, och gav mig tillåtelse att laga det igen! ;P Smakar ju inte riktigt som potatis och det blir lite rinnigare än en vanlig gratäng, antar att det är pga stärkelsen i potatisen. Däremot blir konsistensen i princip samma! Så om jag bara lär mig att krydda lite bättre skulle jag säkert kunna lura nån att det verkligen var potatisgratäng! :)

Tacos ala LCHF



Som rubriken säger blev detta fredagsmyset med sambon, fast han lägger till banan och bröd, den token! ;P

Själv föredrar jag min köttfärs stekt i kokosfett med smör och lite grädde, till lite grönsaker, ost och lite dipp!


MUMS!!

Lååååång natt



Jag älskar henne innerligt, men inatt var hon ganska så besvärlig, det lilla busfröet!
Både jag och Martin var uppe mer än vi låg ner och tillslut utbrast han " Varför kan inte klockan gå lite fortare så vi kan kliva upp? får ju ändå ingen sömn här!?" Kände nästan samma sak, vid fyra gav jag upp att sova och lät pigan leka med mig i sängen. Hennes favoriter nuförtiden är ett måttband och en liten råtta som hennes gudmor gett henne. Hon kanske blir sömmerska som du kicki? ;P

Nu sover hon iaf efter en liten promenad! :) Tror jag måste gå på en till dock, känns inte som att jag fått gå nog mycket idag!

Dagens eftermiddags promenad längs ån



Gick längs ån som jag oftast gör, gillar att ha "liite" natur när man promenerar, även om detta är i minsta laget!


Mumsigt LCHF Kaffe!

Men nu är det slut! :(

Varje morgon så slår jag igång kaffebryggarn och på spisen värmer jag grädde som jag vispar ihop med riktigt god grädde och gör sedan en latte av allt. Mums!! Sen gör jag det alltid med det goda lite lyxiga Irish cream kaffet som min söta Martin köpt åt mig, vilket gör det lite extra gott! ;) Ibland toppar jag även detta med lite spraygrädde! (Icas, den har minst Kolhydrater) Så lyxigt och gott att njuta av medans pigan sussar en stund på morgonen :)

Och nej det är inte för att jag äter LCHF som jag är orolig över om jag ska vaccinera lillpigan, jag tror inte att man blir odödlig av en fettbaserad livsstil. Men JAG mår mycket bättre och har så mycket mer energi! Eira äter en klart mer kolhydratbaserad kost än mig, men hon är liten och växer. Sen väljer jag bort vissa saker som jag inte anser att hon behöver så som pasta och ris, men jag skulle inte drömma om att börja ta bort potatis och morötter bara för att jag gör det!

Nu svävade jag iväg...  Älskar mitt morgon kaffe iaf! Men nu är det slut... :(

Vaccinera eller inte...

Hur ska man veta vad man ska göra? Historiskt sett så har ju såna här massvaccinationer inte alltid gett så bra biverkningar.... Och de har ju itne testad detta vaccin särskilt länge, de kan inte ens garantera att man får en massa konstiga biverkningar efter några år, men de TROR inte att man kommer att få några... Tro det gör man i kyrkan och där är jag inte särskilt ofta!

För min egen del är jag inte såå orolig, jag är mer orolig för lillpigan min :( Jag kommer iaf att vaccinera mig om det kan skydda henne, för det är ju allt jag vill göra! Men tänk om det inte räcker och hon i värsta fall dukar under av denna influensa? fast det känns lite som att media förstorar upp såna saker. Men sen kanske hon om några år får biverkningar av  sprutan ist?

Det bästa kanske hade varit om hon redan råkat ut för en mild influensa så hon blivit immun på ett naturligt sätt? Nej fy... vill inte att hon ska må dåligt!

Det var mycket lättare när de inte fick ge sprutan till dessa småttingar!

Mammaträff

Precis kommit hem från veckans mammaträff, vi träffas helt enkelt ett gäng mammor med våra barn och käkar lite och snackar en massa goja osv. Mycket trevligt!

Dagens mammaträff var spännande Lilla Eira hann spy ner mamma två gånger, mamma spillde kaffe på golvet och stackars Oliver slog sig på näsan! Men annars var det kul! :)

Detta är nog en av få saker som jag kommer att sakna när vi flyttar upp, vi har ju nämligen träffats 1 gång i veckan sen innan vi fick våra småpluttar. Så det är väldigt kul att träffas och jämföra och disskutera våra smttingar och lite anant :)

Mot soptippen och vidare

Min älskade Sambo är ganska så rolig ibland. Jag har under de senaste veckorna frågat honom om han plockat upp allt från vårt källarförråd som vi kan packa ner (så vi slipper det senare) och fått till svar att det endast är några flyttkartonger och ett bord kvar... Men var och varannan dag när jag undrar vart något är så är det visst i källaren... Men förutom det så är det tomt... så har det låtit några gånger nu... Så igår bad jag honom att hämta upp ALLT föruom bordet och det slutade med att han sprang ca 8-9 vändor med saker!!! Från vårt "tomma" förråd... knasbollen :P

Imorrn ska vi slänga ut en massa jädra möbler och skräp, ska bli såå skönt!

Känns som att vi bor i ett förråd nuförtiden!


Snart kommer det en tjej som ska hämta min hemska Ikeahylla som inte går att plocka isär, hon får den gratis så slipper vi ännu en grej att släpa iväg till soptippen! :)

"Att få gå på Toa med stängd dörr är som en Spa-weekend"

Jag hörde någon kvinnlig komiker säga något i stil med detta i nått humor program och jag har insett hur sant det är!
Min lilla dotter går nämligen inte med på att man är utom synhåll, eller att någon främmande kommer för nära henne. Men det ska visst vara så i den här åldern när de håller på att lista ut att de är en egen person och inte en förlängning av Mamma. Men det skulle vara tervligt att få gå på toa utan att  behöva ha dörren uppe.... Men det är väl ett minne blott! :P

Rensa huvudet

Nuförtiden har jag blivit så himla rastlös på dagarna, har liksom lite för mycket energi för det som finns att göra. Vilket har resulterat i att jag går minst 2 promenader om dagen med lillpigan min.
Det är dessutom ett bra sätt att rensa tankarna och få en liten "egentid". Nu är det ju ingen riktig egentid eftersom pigan följer med i vagnen, men jag behöver inte koncentrera all min uppmärksamhet på henne, hon är allt för upptagen med allt som sker omkring henne för att ta någon notis om mig, och sen så somnar hon :)
Så jag kan lugnt traska på som om jag var ensam på promenad och tänka på allt och inget. Sen har jag hört att det är bra för hälsan att gå ur och röra på sig oxå :P

Byta till de gamla vinterdäcken och ta sig till KSS

Ja vi ska ju få nya dubbdäck men just nu är det inge snö så det känns rätt så dumt att sätta på dem nu. Vår plan är att fixa det strax innan vi flyttar upp och så nöter vi ut våra gamla tills dess.

Nu är det ju så att jag aldrig har bytt däck, så det är ju tur att Martin kan sånt. Otur däremot att bultarna eller vad det nu heter satt fast så hårt att de inte gick att rubba! Detta upptäckte vi i söndags, dagen innan vi skulle till KSS för att kolla Eiras hjärta! Panik! Men som tur var så har min käre sambo en kompis som jobbar med sånt här, och de hade tillochmed svårt att få loss vissa bultar med en sån där maskin (tänk om jag en dag lär mig vad saker heter?). Men för en nästan gratis peng så hade de bytt alla däck åt oss, före gud på morgonen igår så att vi kunde åka till Skövde direkt! Nästa gång däck ska bytas, så ska jag oxå lära mig!


Vi tog oss iaf till KSS där Eira blev livrädd för en manlig sköterska som var lite hårdhänt med henne när han skulle mäta henne. Hon skrek som om hennes liv stod på spel och stirrade på honom i skräck så länge han var i rummet, har aldrig sett henne sån, det svider verkligen i hjärtat när ens dotter är så rädd...:( Tog en stund att lugna henne efter att vi blivit av med sköterskan och han fick inte följa med in när vi skulle ta ultraljudet!
Den läkern som tog det, var helt otrolig, verkligen en barnkär människa och Eira skrattade och lät honom undersöka henne utan problem, det var som om de senaste 30 minutrarna med den hemska sköterskan aldrig existerat! :)
De goda nyheterna var iaf att hennes hjärta har läkt ihop fint och vi behöver inte komma på några fler kontroller!!
Yeay!

Bil problem...

Bilen har ju som sagt bråkat en massa med oss och problemen har icke blivit lösta, så jag fick fnatt! Jag ringde och skällde ut en massa människor.... Inte sånt jag brukar göra, men alla har en gräns för vad som är acceptabelt, tydligen hittade de min :P

Iaf så lovade de att byta ut någon mojäng... kommer inte ihåg vad, men förhoppningsvis fungerar den efter det. Plus att vi får ett hjulpar med nya fina dubbdäck och får köpa de andra till inköpspris, naturligtvis monterar de upp dem åt oss oxå, som ett liiitet plåster på såren, känns bra.


Mögel...

Det känns rätt så otrevligt när man undrar varför man blivit lite magsjuk och sen upptäcker att man ätit möglig ost... Och inte sån där ost som ska ha mögel... urk.... nästan så man blir lite mer sjuk bara på tanken...

Får lov att trösta mig med lite julmust istället! Vad skulle jag göra utan den?!

Vår bil är allergisk mot mig...

Så har vi än en gång lämnat in vår bil på verkstan eftersom fläkten inte fungerade. Vi har ju gjort detta flera gånger och fått svar att det inte finns något fel och vid något tillfälle har de bytt spjällmotorer osv... Men varje gång vi får tillbaka bilen så slutar fläkten igen! Den brukar fungera direkt när vi får tillbaka den och vi har kännt oss som idioter.... Så förra veckan när vi lämnade in bilen så krävde jag att de skulle komma ut i bilen och titta och tror ni inte att fläktjäveln (ursäkta ordvalet) startade! Stod på mig att den inte fungerat nyss så de tog in den iaf. Men så imorse ringde de och sa att de inte hittat något fel! Och denna gång har de kört den i flera dagar för att vara på den säkra sidan. Min käre sambo satte sig i bilen och jo fläkten fungerade! Sen gick han i med nyckel till hyrbilen vi fått låna och jag satte mig i bilen, vad tror ni händer? Jo fläkten fungerar inte! Den är faen allergisk mot mig tror jag! Så vi ber dem komma och kolla igen och tala om för oss vad som är fel, fast denna gång kvarstår fläktfelet när de tittar på bilen. Vilket kändes väldigt skönt! Var rädd att dn skulle starta igen! Jag vill att den ska fungera tro inget annat, men det känns bra att få bevisa att vi inte är dumma i huvet! Han var helt stum! De hade ju testat bilen otaliga gånger under nästan en vecka! Så jag har konstaterat att bilen är allergisk mot mig! Suck... jaja de skulle försöka hitta en lösning tills på måndag, så vi får ju se hur det går. 

Det viktiga är iaf att vi inte är idioter som inte ens klarar av att slå på en fläkt! Och jag funderar på vad för slags kompensering jag har rätt att kräva eftersom vi fått lämna in bilen såå pass många gånger! Måste ringa konsumentverket!  

Tänk när man kunde sova ut, de dagarna är ack förbi!

Har varit vaken sen Halv 5 imorse eftersom min kära dotter i vanlig ordning är väldigt morgonpigg! Vi har legat och myst framför tv:n i vardagsrummet innan hon fick sin morgongröt vid sju.
Nu har min kära sambo dragit iväg till körskolan för att plugga, han ska nämligen ta körkort om en vecka! Jag är så stolt! :)
Nu passar jag iaf på att äta lite frukost medan pigan tar en liten tupplur! :)

Älskade lilla ängel!


ColorSplash

Min lilla älskling! Passade på att ta ett litet kort innan hon hade mat i hela ansiktet! :)

Eira min lilla sötnos! :)

Saga min kära syster som undviker kameran på en promenad till botaniska

Jag och lillpigan efter badet! Denna blev itne så bra... det var lite för dålig färg på handduken... Men söt är hon iaf! :)

Jag har haft lite för kul med Colorsplash på min iphone... hehe


I'm back...

Så är jag åter här igen efter att ha inspirerats av mina kära vänner som bloggar för fullt!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0