Fältstudier

I onsdag så började jag sjuksköterskeutbildningen, två veckor efter alla andra. Igår började fältstudierna och idag gav jag en subkutan injektion!!!

Känner mig verkligen helt borta när jag skuttar runt efter de andra sköterskorna och mest ivägen. Men oj så kul det är att se höra och idag få ge en spruta!

Nu har jag precis fått hem kurslitteraturen, så nu ska jag bara försöka komma ikapp på den fronten oxå!

Lillpluttan har upptäckt sina ben ;P

Eller ja, hon har upptäckt hur man använder dem för att ta sig fram på magen. Inte riktigt en krypteknik, men det går dock framåt, och det är ju det viktigaste! Ganska så fort dessutom...

Det började för någon dag sen när hon blev så sugen på fjärrkontrollen i soffan, det sprattlades och tungan på sne, sen så helt plötsligt så satte hon fart!

Den lilla sötnosen! Nu gäller det verkligen att ha koll på vad som finns i golv höjd!

Äggmjölkslyx!



Här läst om denna äggmjölk och jag måste säga att jag varit skeptisk, men mums vad gott! Tom Martin gillade den!

2 ägg
4dl vatten
40 gram smör
1 msk kakao
pyttelite vanilj och lite sötningsmedel (utan kolhydrater, men nyttigast hade ju varit utan)

Koka upp vattnet och mixa ner äggen med en mixerstav, tillsätt sedan resten och njuuut!

Blev lite stänk på diskbänken... så var försiktig när du mixar!

Men guuud så gott!! :) Och mättande som tusan...

Febrig liten tös :(

Inte lätt att få sprutor och en massa feber, stackars liten :(


Vilken tur att man får sitta och mysa hos pappa iaf! :)

Blomkålsris med Korvstroganoff



Ingredienser:

1 halvt blomkålshuvud.
150 gram smör
1-2 dl grädde
1-2 dl creme fraiche
200 gram falukorv
1 rödlök
1 paprika
1 tomat
1 dl krossade tomater med basilika
Kryddor efter tycke och smak, jag använde paprikapulver, svart peppar och liite salt!

Riv blomkålen och låt puttra på med grädden och 100gram smör. Tillsätt salt efter smak. Låt puttra tills det blivit mjukt och det inte finns så mycket vätska kvar.

Smält resten av smören i en stor stekpanna, hacka ner lök, tomat och paprika. Låt fräsa tillsammans med kryddorna. Skiva sedan ner korven, låt den få lite färg sedan är det dags att he i de krossade tomaterna och cremefraichen. Låt puttra tills det kokat ihop.

Sedan är det bara att njuta!

Gotti gott gott!!!


Celine gör maränger under noga övervakning av Eira :) Hon var bara lite besviken över att inte hon fick hjälpa till!

Nedan ser ni resultatet!
"Päronchokladpudding" toppad med lite maräng. Allt väldigt LCHF vänligt förutom marängerna ;P
Men gott var det iaf! ;)

Elina du är för söt!

Har spenderat första delen av dagen med att ranta runt på stan med Elina, stackarn måste ha skavsår i öronen så som jag babblade på ;P

Men det roliga är iaf att hon råkade byta ut sin egna socka mot en provsocka, vilket vi upptäckte lite senare. hihi... :)

Tack för en trevlig dag på stan stumpan!

Barnmat

När vi bodde i det lilla hålet i Lidköping så fick Eira nöja sig med burkmat, det fanns helt enkelt inte plats att göra något. Jag satt t.ex. alltid och vispade i vardagsrummet, så igår när jag gjorde det var Martin tvungen att fråga om det var av vana. För visst vet jag att vi har ett riktigt kök nu? ;P

Men nu när vi flyttat upp så har jag börjat göra hemmagjord mat till lillpigan. Dels för att det blir godare, sen känns det nyttigare(?) och så är det framför allt mycket billigare!


Detta blev resultatet av dagens barnmatskok. Det är inte så finpuréat som det ser ut... och för er som inte ser kan jag säga att det är korv med grönsaker! Eira älskar detta! :)


Hemlig beudrare?



Dessa vackra blommor stod och väntade på oss när vi kom hem, en hemlig beudrare kanske? ;P

Vi blev ganska förvånade när vi upptäckte att de var från lulebo! Väldigt snällt måste jag säga :)

Yeay!

Jag har jobb! Yeay!

Kvällens snacks



Lite smaskig pepparsalami som jag fått av min syster! :)

Dagens goda gärning

Idag var vi förbi myrorna med lite filmer, leksaker och annat som vi rensat ut. Det var dagens goda gärning :)

Vi har fått 2 överfyllda kartonger av min farbror och en säck av Zara, så ja tom vi var tvungna att rensa och välja vad som var värt att behålla. Men vi är väldigt tacksamma för allt vi får :)

Invigt pulkan!



Igår så invigde vi den ny pulkan, gäller ju att passa på när det är inte allt för många minusgrader :)
Det gick väl sådär, hon önskade nog att det gått att få lite mer lutning så hon kunde ha fått sova i den... :P För när man är ute så vill iaf hon oftast sova :) Får se om vi kan ändra lite på det.

Några hektiska dagar

Och ont har jag i fötterna efter allt spring!

Har återvänt till Bodensia, nu efter att de har renoverat och byggt om. Inget är där det brukade vara, men ändå så är det det... Låter konstigt, men det är precis så som jag säger! :P

Snurrig och trött i fötterna, men ack så kul att få fokusera på annat än blöjor! :)

Insåg precis att vi har en säck med leksaker i bilen...

Det donerades snällt till oss av Zara och Chrille, eller ska vi kanske säga Milly? :P
Ganska bra att zara skaffade barn först, Milly tröttnar eller växer ur allt, fast det kanske snarare är springer ur allt? Den lilla sötnosen!
Milly fyllde ju ett år, stora damen!!! Grattis igen! :)

Känner mig så gammal, tiden går så fort, snart kommer väl Eira bli ett oxå... ojoj... :P

Grattis Milly! Och tack för leksakerna! :)

Kryddig och god Kyckling gryta!



Ingredienser

1 Kycklingfilé
75 gr Pepparsalami (någon bra:)
1 dl Grädde
1 Halv paprika
1 Halv rödlök
1 Litet knippe blomkol
1 litet knippe broccoli
1 Tsk Paprikapulver
1 Tsk Malen svartpeppar

Tärna upp kycklingen och fräs i en stor klick smör. Tillsätt kryddorna och blanda runt ordentligt. Sänk sedan värmen och låt steka färdigt.
Hacka nu upp salamin och grönsakerna, medan du väntar på kycklingen.
När kycklingen nästan är färdig så slänger du i salamin och låter steka med en stund innan du tillslut tillsätter grönsakerna. Häll även i grädden och låt grytan stå och puttra några minuter.

Tips! Jag använder sällan salt nuförtiden och denna gryta behöver nog inget även om man är en salt älskare, salamin sköter det jobbet :)

Sen är det bara att njuta av grytan!

Jag serverade med lite skirat smör (råkar gilla det ;)

Burr burr burr

-25 grader visar vår termometer....

Ska strax gå till bussen, iiik vill inte, men det känns bättre och billigare än att ta bilen. Då måste jag ju ändå betala för en ordentlig motorvärmare och det är ju samma som att betala för att åka bussen. Nej det blir nog bättre om jag inte behöver oroa mig för att komma hem!

-35 grader blev silverpilens fall...

Kom knappt iväg till jobbet imorse... det var lite kallt ute. Eller som alla gäster som tog sig in på Bodensia sa "här var det myggfritt!" :P

När jag sedan skulle pallra mig hem så ville dock inte min lilla silverpil starta... hade ltie motorvärmarproblem... suck... tänkte en massa fula ord som jag inte tänker skriva här, gnork!!!

Meen som tur var så kunde Chrille hjälpa mig med bilen, Tusen tack! Vet inte vad jag skulle ha gjort utan dig! Eller jo, jag skulle ha fått sitta och vänta i några timmar till innan pappsen skulle kunnat hjälpa, mycket skönt att slippa detta dock! :)

Har iaf jobbat första passet på Bodensia idag, det var ganska kul faktiskt även omd et var några år sedan, allt är ombyggt och jag kände mig som en virrpanna helatiden :P Ska gå ett pass till imorrn, sen blir det utan backup till helgen. Kommer nog gå bra! Kändes inte ens läskigt att vara utan lillpigan så länge :)

Men imorrn tar jag bussen... Chrille kan ju inte hjälpa mig varje dag :P

Eiras nya vrålåk!

Ja vi råkade visst komma hem med en ny barnvagn! Men gud så bra den är! Inte alls lika tung som den andra och mycket lättare att fälla ihop osv...



Så om det är nån som vill köpa vår gamla gosiga, men lite tyngre vagn så säljs den för 1800:- ! :)

Sedan stötte vi på en konstig karl som viftade ihärdigt åt oss, sen insåg jag att det bara var Petter. Men jag har inte fått mycket sömn inatt och då funkar inte alltid den där saken i huvet så bra... :P

Vi lyckades tom hitta en vinterjacka till den kräsna Martin så han slipper frysa, token... gå i sommarjacka mitt i vintern... söderbo ajaj... jaja det ska vi väl bota! :)

Sen hann vi med en tur till Scandic och hälsade på Fia, fast den egentliga orsaken var ju att jag skulle presentera mig för repan där :) Hoppas det går bra!

Nyår!

Ja det var ju ett tag sedan, men jag ligger lite efter just nu, jobbar på att komma ifatt!

Den dagen spenderades med en god middag följt av Elinas underbara kladdkaka, mums! Efter middagen bar det av till Zara, Chrille och lilla söta Milly där tolvslaget firades :)

Eira var som vanligt en liten ängel, en svår sövd ängel dock :P Fast det är väl inte så konstigt när man är hos främmande och det finns så mycket att titta på, inte vill man väl sova då? ;P

Här är lite bilder, måste bli bättre på att ta såna tror jag bestämt!


Min älskade Martin :)

Den fagra Elina och hennes Mark!

Henke, med köksmundering, men jag tror bestämt det var någon annan som lagade maten? ;P

Och självklart fick min älskade lilla Eira sitta med till bords, det blev dock rödspätta och fralla för henne, mamma delade visst inte med sig av den goda oxfilén ;P

Höll nästan på att glömma... Eira fick även ärva en gåstol från Milly. Den är helt underbar och hon älskar den! :)
Tack så väldigt mycket Zara, Chrille och Milly!

Den årliga middagen med gänget!

Efter Tjejkvällen var det dags för den traditionsenliga julmiddagen med "gänget"!

Det blir ju ingen julmat, men vi går ut alla, snackar skit och äter på någon lämplig restaurang :) En väldigt bra tradition måste jag säga!

Iår blev det på Baan Thai i Luleå och det var sjuukt kallt att gå den korta biten från det varma p-garaget till restaurangen, och Martin vägrade sätta på sig en vinterjacka... Söderbo... Jaja han lär sig säkert så småning om.... hoppas jag iaf :P

Jag smaskade i mig Fyra små thailändska rätter följt av friterade jordgubbar med glass, helt galet gott var det, men jag kunde nog rulla hem utan bilens hjälp kändes det som :P

Här är en bild på mig och Elina (snodd från Kickis blogg eftersom jag inte kom ihåg kameran...:)


Tjejkväll!

Någon dag efter hemkost var det dags för tjejkväll hos Elina! Där blev det vin, ost och lite väl mycket choklad! ;P

Första alkoholen sen jag blev gravid med Eira och det fick jag bittert ångra dagen efter, har visst blivit ännu billigare i drift en vanligt som ni ser nedan haha!



 



Tack för en toppenkväll tjejer! :)

Framme och iordning!

Ja jag har inte riktigt haft tid att uppdatera, många lådor att packa upp och många nära och kära som ska besökas! :)

Men så hur gick då vår väldigt långa resa norrut?

Jo den började med att vi efter några timmars hjälp av Martins bror Magnus lyckats packa släpet och bilen så full att det nog knappast var laglig körning... Iaf vid 18:30 på julafton så lämnade vi Lidköping med vårt pick och pack.

Jag var less efter cirka en timme... vilket ju var ganska jobbigt eftersom resan totalt tog 21 timmar!! Nu tänker ni att vi kanske gick delar av vägen och ja det skulle man nog kunna tro. Till Gävle gick det rätt så fort men efter att vi passerat Sundsvall så bröt helvetet lös bokstavligt talat!
Det snöade så mycket att jag plogade upp snö på rutan med motorhuven, och vissa sträckor fick köra i vänster körfält för att komma frammåt! Vi lunkade på i inte mer än 30km/h för det var omöjligt att komma fram fortare. Så vi tänkte naturligtvis stanna, men hittade inget ställe att göra detta på förrän vi passerat Ö-vik och då behövdes det inte längre eftersom plogbilarna äntligen kommit igång! Man kan säga att vi hade ängla vakt som inte fastnade någonstans. Jag sov inte mer än en kvart och körde nästan helatiden (har lite av ett kontrollbehov.., jobbar på det...)

Här är en bild från Söderhamn, innan vi kom till Sundsvall och allt blev vitt!



Här är en bild från Martins mobil på vägen, kan inte påstå att jag såg bättre än såhär faktiskt!



Här är en bild från Bygdeå när vi skulle stanna och köpa hamburgare på Frasses, men det var visst stängt :( Så det var bara att tuffa vidare. Efter att vi hackat loss den decimeter tjocka isen på baksidan av bilen :P


Vid 15 - tiden var vi framme vid Buttergränd i Gammelstad och det var nu dags för en massa kartongbärande... urk.. Som tur var så fanns min familj på plats och de hade även fyllt vårt kylskåp med lite krubb så det var bara upp med allt, och sen stupade vi på en madrass på golvet när Eira var matad och lagd. Hon var för övrigt väldigt duktig på denna resa, sov mest helatiden, vi var dock tvungen att väcka henne några gånger så hon fick sträcka på sig och fick i sig lite föda. Det är tur att man har en liten ängel till dotter :)

Lååång tur och jag har kommit fram till att nästa gång vi flyttar så ska jag vara på smällen så jag inte behöver bära nått!

Men äntligen, äntligen är vi hemma! :)

Tack alla för all hjälp!

RSS 2.0