Nostalgisk och gammal???!

Om två dagar, närmarebestämt på Fredag fyller min lilla dotter Eira 1 år!!! Guud så tiden går fort!

Känner mig gammal när jag säger sånt här... och det är jag INTE ;P

För ett år sedan låg jag inne på förlossningen på KSS, där jag legat ett väldigt bra tag.... Och oroade mig över den lilla bebisen som gjorde mig så sjuk :( Inte för att jag kände mig sjuk, men läkarna sa ju något annat. Fast jag märkte verkligen skillnaden när de plockat ut henne! Jag kunde andas, äta, sova röra mig utan att vilja spy!

I vissa fall av preklampsi (som i mitt) så kommer det ju smygande, sakta sakta. Vilket gör att man inte själv känner att något är allvarligt fel, man känner sig bara illamående och gravid, som man gör när man är gravid :P För andra sker ju detta över en natt och då är det mer märkbart vad som händer med kroppen!

Jag låg oxå och oroade mig för att de skulle ta ut henne den 1 April, stackars barn hade blivit retad hela livet! Men som tur är så höll vi ihop hon och jag en dag till :)

Det bästa med tiden på KSS var alla gånger jag fick göra CTG, vilket var flera gånger om dagen. Få saker är så mysigt och lugnande som att få ligga och lyssna på sitt barns hjärtljud när allt verkar hänga på en skör tråd.

Och nu är hon snart ett år, den där lilla sparkande busen som låg i magen :) Ibland är livet allt bra! :) 


Nattis

Detta är min nattvecka så nu ser jag snart ikors :P Meen det löser sig. Det är ju extremt lugnt på jobbet nu under påsk. På Scandic får ju alla medlemmar, beroende av nivån. Kuponger att handla mat för. Dessa är nattens gissel, tar hundra år att fylla i! Usch! Så jag blev nästan lite snopen när jag bara behövde skriva två! annars brukar det vara närmare hundra. Tänk att så lite kan göra en så glad? haha :P


Ostchips och kokossorbet!

Sambon och jag mumsade i oss tacos, med mina hemmagjorda, paprika kryddade ostchips! Väldigt goda! Och ack så enkelt!


Till efterrätt blev det en förpackning frusna hallon som mixades med en burk kokosgrädde, toppades med lite mörk choklad och kokosflingor. Värdens lättaste och smarrigaste efterrätt! (Receptet snodde jag härifrån)



Plugg plugg plugg

Spenderat 4 timmar med intensivt pluggande i skolan följt av några timmars föreläsning via datorn.

Så nu måste ju ni fråga er vad jag tar för att hålla mig vaken?

Jo detta:


En fyllig och god LCHF-Latte, gjord på äggmjölk och espresso! Rekommenderas starkt!
Speciellt den som har för vana att småäta ;P

Mumsig LCHF njutning!

Ja det var ju ett tag sedan jag uppdaterade denna blogg och jag tänkte börja med ett riktigt smarrigt recept som jag lyckades få till! :)

ingredienser

4 dl jordgubbar
5 dl grädde
4 st gelatinblad
100 gram 86% choklad
1-2 msk smör
lite nötter till dekoration

Först mosade jag jordgubbar och värmde i en kastrull på spisen, till detta tillsatte jag gelatinbladen (detta kanske inte är bra enligt LCHF? lite osäker..). Lät sedan detta svalna medans jag vispade grädden, i den tillsatte jag även vaniljen. Sedan blandar man ihop jorgubbarna och grädden (se till att jordgubbarna har svalnat annars smälter bara grädden). Dosera upp i passande glas och ställ in i kylen att stelna till sig i ca 2-3 timmar.

När fromagen har stelnat är det dags att smälta chokladen över ett vattenbad, tillsätt smöret och lite grädde (detta för att den inte ska vara så hård, utan mer som en tryffel). Låt den svalna lite under omrörning och toppa sedan fromagen med den. Låt stelna en stund till och dekorera sedan med grädde,jordgubb och kanske lite nötter?

Hoppas det smakar! Bjöd några vänner på detta och det gick ner snabbare än kvickt! :)


Myskväll

Lillpigan sover, Martin spelar fotboll och jag har lite mysig egentid med min nya fina tekopp från indiska! Och tv:n! haha! kommer knappt ihåg när jag sist hann se på den...

Ibland är det verkligen skönt med att få vara själv, med sina tankar och fjärrkontrollen ;P


Yeay!!!

Jag klarade tentan i omvårdnad! Känns bra eftersom jag blev inslängd i sista stund och knappt hann plugga till den.

Yeay!!! Lycka!!

RSS 2.0