Vi är snart på väg

Imorrn vid den här tiden slutar Martin jobba och då sätter vi igång med att packa släpet!

Det är bara datorn och tv:n som inte är nerpackat, och så ska frysen frostas av om en stund, men sen så är det bara golv kvar! :)

Ska bli skönt när denna väldigt långa resa till norr är över! :)

God Jul på er alla! Vi syns om några dagar! :)

Här går det bakåt

La precis ner pigan på filten och satte mig här för att kolla min mail, när jag tittar åt hennes håll (ca 2 minuter senare) är hon borta!!!

Hon har nämligen kommit på att hon kan trycka sig själv bakåt :P

Så hon hade tagit sig två meter bort! Jag är mycket imponerad :)

Nu ska hon bara klura ut hur man tar sig framåt oxå! ;P


LCHF- Biscotti!

Kikade runt efter lite recept på Biscotti och hittade ett som jag tyckte var lämpligt att modifiera till en LCHF-variant.

Resultatet var dessa Mandelbiscotti doppade i mörk choklad :)



Ingredienser:

2,5 dl Mandel

75 gram Smör

2 dl Sukrin

2 st Ägg

1 tsk Vaniljpulver

1 krm salt

3 tsk bakpulver

7 dl Mandelmjöl

200gram Mörk choklad

Grov hacka mandlarna och rosta i en stekpanna, låt svalna medans du rör ihop resten. Börja sedan med att vispa ihop smöret och sukrinet. Rör sedan samman de torra ingredienserna och tillsätt dessa till smör och sukrin blandningen.
Nu ska du tillsätta mandlarna och klicka ut den ganska kletiga blandningen på en plåt, forma tre avlånga bitar ( ca 20 cm). Platta till dem lite och låt sedan grädda i 15-20 minuter på 200 grader.
Ta sedan ut plåten och skär försiktigt avlånga bitar. Så länge de inte är färdiga är de rätt så sköra så var försiktig! Sära varligt på bitarna och låt rosta i ca 10 minuter till på 150 grader. Öppna sedan luckan och låt plåten stå kvar tills den svalnat.
Sedan är det dags att smälta chokladen i ett vattenbad och doppa halva biscottin (när den svalnat helt), lägg på bakplåtspapper och låt stelna i frys en stund. Sen är det bara att smaska i sig!
Dessa blir väldigt fina och passa utmärkt att ge bort! :) De är dock lite skörare än vanliga biscottis, men ack så goda!

Vaniljpulver

Denna söta lilla burk hittade jag på Hemköp, lycka! Nästan inga kolhydrater alls, och mycket godare än det där hemska vita kemiska pulversmörjan!




Klä oss varmt!

Mmm känner för en härlig promenad! Solen skiner och jag misstänker att det är lite kallt, så vi får palta på oss lite kläder.

Om nu pigan bara ville vakna så vi kunde gå! :)

Hon har även sovit heeela natten, Martin gav henne frukost och jag fick sova till 8:30!!!! Så jag är på väldigt bra humör! :)

Baka baka kaka, vem ska kakan smaka...

Inte jag iaf...

Martin ville bjuda sina jobbkompisar på tårta (han ska ju sluta eftersom vi flyttar :), så det var bara att baka åt honom!

Det blev en tårta med mörkchoklad botten, fylld med en vitchoklad/yoghurt fyllning, toppat med jordgubbar och riven choklad :)

Martin dekorerade den, han är som bra på sånt, men jag bakade, för jag är som bra på det ;P

Har även gjort en smulpaj med persikor och blåbär, hur den smakar det vette gudarna... Men Martin ville ha en sån, så då fick han det!




Har tagit bilder, men eftersom jag packat ner alla sladdar så kunde jag visst inte lägga upp dem... får uppdatera inlägget efter jul istället :) (Bilden som är inlagd har Martin tagit med mobilen...:)

Men jordgubbstårtan är samma som jag gjorde till Eiras dop, ni som var där kommer kanske ihåg vilken jag menar :)

Det är ju inga tårtor för mig, för mycket socker, men jag hade nog ändå velat smaka för den är så förjäkligt god!


uppdatering 2010-01-03


Hemma gjord Wienernougat!

Såg på TV4 för ett tag sedan och då var det en tv-kock som gjorde detta, det såg så himla smaskigt ut så jag var tvungen att testa! :)
Detta är dock inget LCHF recept, snarare motsatsen, så sliskigt som det var, men det blev en söt liten present och jag smakade 1 bit eller två innan jag började må lite illa av det söta :(

Jag använde följande ingredienser:

500g Nougat

200g flagad mandel

300g Mörkchoklad



1. Börja med att rosta mandeln i en torr stekpanna tills de fått lite fin färg (Bränn Inte!), ställ sedan åt sidan och låt svalna.


2. Medan mandeln svalnar är det dags att smälta chokladen, helst i ett vattenbad. Har tyvärr packat ner lite för mycket så jag smälte försiktigt ner den i en kastrull ist, på mycket låg värme!
När Chokladen har smält till en jämn "sås" är det dags att brytna ner nougaten och låta dem smälta samman till en len smet.


3. Sedan är det bara att blanda ner den flagade mandeln (och kanske inte ha så liten kastrull som jag :). Sätt bakplåtspapper i en form, storleken beror på hur tjocka bitar man vill ha, men jag föreslår smalare bitar, för man får inte i sig många bitar av denna! :) Häll i smeten och låt den stelna innan du skär upp den. Mina bitar blev inte så symetriska, men det gör det hela lite charmigare! ;P
                               

4. Kocken ska ju alltid ha några bitar av det goda så innan du går och köper några cellofanpåsar och söta julklistermärken till inslagning, njut av några bitar till kaffet ;P
Sedan är det bara att fördela wienernougaten i påserna och försluta dem med tejp, eller klistermärken som jag! :)
              

Nästa gång gör jag egen nougat och använder en mörkare och finare choklad, då kan jag nog göra den liiite mer LCHF vänlig!

Dessa små söta påsar (skulle haft något snöre oxå..) ska ges bort imorrn! ;P

Jag är verkligen svag för choklad och nougat... Mmmm mums!

Snart är vi borta, vad kommer jag sakna?

Det är nog att det finns en massa roliga småbutiker, som Lilla Ella, Sigrids handelsbod eller Amelias fröjd!

Speciellt Sigrids handelsbod, de har så mycket småplock och söta saker som jag gillar. Gamla plåtburkar, vykort och planscher med reklam från "äldre"-tider :P Sen är personalen verkligen trevliga!! Fast det tog att tag innan jag gick in dit, för utifrån såg det ut som bara en tant-shop, med dukar och målade kvastar osv, men ack så fel jag hade! :)

Amelias fröjd är en fröjd att bara gå förbi och sniffa, haha. Älskar deras te och kaffe :)

En massa små och plottriga gator, med butiker... mm det kan vara ganska så charmigt detta lilla lidköping :)

Ett enormt minus dock är att jag aldrig varit i en stad som är så dåligt anpassat för handikappade, rörelsehindrade eller som jag barnvagnskörare! Det är trappor Överallt! Vilket gör att man inte riktigt vill gå och shoppa ensam, så lätt är det inte att hålla upp dörrar Och dra upp en barnvagn för en trappa.... Hur tar sig folk fram egentligen?

Sen kommer jag som sagt att sakna alla mammorna och Eiras småkompisar :(

Men jag kan ändå inte låta bli att längta tills julafton!!! Vill härifrån nu, och jag Hatar flyttkartonger...

Sista mammaträffen idag :(

Vilket jag tycker är tråkigt... :(

Det har varit jättekul att träffa dem (nästan) varje vecka. Kommer att sakna dem väldigt mycket!

Sen fick jag (eller ja Eira fick :) Ett jättegulligt halsband som avskedspresent! Jag är ju som sagt inte så duktig på att fota, men halsbandet är vackert iaf :)

Hade inte en tanke på att det var sista gången innan jul (jag har ju flyttat sen, så de andra får fortsätta träffas utan mig), isåfall hade jag nog gjort små paket med mandelgodis som jag hade tänkt ge dem....

Om ni läser detta så ska ni veta att ni är helt underbara tjejer! :) Kram på er!!!


När Eira rör sig, står blixten stilla!

Känns det som iaf.... Titta bort i en sekund och hon har fått tag allt! Detta trots att man sätter bort allt, miinst en halv meter ifrån henne...snabb som blixten är hon det lillabusfröet :P

Sen är det väldigt intressant att man sätter henne på golvet, går och gör ett glas saft till sig själv och helt plötsligt så är hon två meter ifrån var man lämnade henne.... Och jag vill bara påpeka att hon inte kan krypa än.
Endast snurra runt sin egen axel.... Eller så kanske hon kan men jag har missat det??? hmm tål att tänkas på :P

Tvättat fönster

Min käre sambo har inte rengjort fönstren sen han flyttade in, och ve och fy så skitiga de var! Jag vet att man inte ska göra fönstren när det är kallt ute, men vi ska ju flytta snart och då ska det ju vara gjort innan. Så jag kände att det var bäst innan det blir minusgrader iaf. Jag som trodde att jag var dålig på att göra såna saker, men jag har visst mött min överman! :)


Ansiktsmask

Jag bara älskar ansiktsmasker som man får dra av! :) Känns som att man drar bort allt orent riktigt ordentligt :)

Så ja nu sitter jag här med en och känner hur ansiktet långsamt stelnar, lika kul varje gång! :)


Aj Aj Mina tummar!

Jag har spelat så mycket Wii att mina tummar gör ont... ajaj, stackars tummetott!

Lchf-tårta!

Min mamma brukar alltid göra en väldigt god nyårsstubbe som påminner ltie om denna. Skillnaden är väl att det är en massa socker, mandariner och creme fraiche i hennes! Men denna är minst lika god! :)

1. Detta är ingredienserna som jag använde!

6st äggvitor
2-3 korkar med sötningsmedel (ja jag vet, sukrin ÄR bättre, men det var detta som fans att använda idag :)
3-4 dl Mandelmjöl som jag malt själv, ta så mycket du vill beroende på hur mycket du gillar mandel! :)
4 dl grädde
2 dl hallon
En halv mörk chokladkaka
Och några droppar citronjuice


2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sötningsmedel (eller sukrin, gör som en vanlig maräng helt enkelt!) och lite citron. Sedan vänder du försiktigt ner lagom mängd med mandelmjöl. Vänd, inte vispa!

3. Bre sedan ut marängblandningen på bakplåtspapper och grädda i ugnen på ca 150 grader tills marängen fått en lätt färg. Ta sedan ut den, vänd den uppochner på ett nytt bakplåtspapper och låt svalna under en fuktig handduk. Detta för att den ska lossna lätt från pappret.



4. Vispa grädden ganska hårt, mosa hallonen, riv 1-2 rutor mörk choklad och blanda ner allt. Bred sedan över blandningen över marängen. Sedan är det bara att rulla ihop tårtan i bakplåtspappret ganska så tight innan du slänger in den i en fryspåse och låter den ligga i frysen, 1 timme eller två innan servering!



Efter som vi bor i ett bygg kaos och packat ner allt vi inte ska slänga så har jag inga fina fat att lägga upp och göra snyggt... Så den här bilden får duga som slutresultat. Jag smälte även resten av chokladen och bredde över rulltårtan innan jag frös in den, får öva lite på att göra det hela snyggare :P
Den är iaf helt sjukt god! Mums!!



Gårdagens panduro fynd!

Vi tog oss ju en liten roadtripp till Ullared igår och blev lite fattigare när vi handlat julklappar och andra nödvändigheter! :)

Jag hittade dessutom en Panduro-Outlet, visste inte att det fanns en sån där, det missade jag helt sisit!
Detta är iaf vad jag hittade där. Allt jag behövde fanns inte, så jag får nog beställa resten från deras hemsida. Behöver bla lite elastiskt lack så jag kan göra ett sigill som håller i postens hantering :) Ni får väl se om jag lyckas få ihop något snyggt! :)
 



Den här lilla damen hittade jag inte i Ullared, men hon var så himla lycklig i bilen innan vi gick in så jag var tvungen att visa upp henne! :)

RSS 2.0