LCHF- Biscotti!

Kikade runt efter lite recept på Biscotti och hittade ett som jag tyckte var lämpligt att modifiera till en LCHF-variant.

Resultatet var dessa Mandelbiscotti doppade i mörk choklad :)



Ingredienser:

2,5 dl Mandel

75 gram Smör

2 dl Sukrin

2 st Ägg

1 tsk Vaniljpulver

1 krm salt

3 tsk bakpulver

7 dl Mandelmjöl

200gram Mörk choklad

Grov hacka mandlarna och rosta i en stekpanna, låt svalna medans du rör ihop resten. Börja sedan med att vispa ihop smöret och sukrinet. Rör sedan samman de torra ingredienserna och tillsätt dessa till smör och sukrin blandningen.
Nu ska du tillsätta mandlarna och klicka ut den ganska kletiga blandningen på en plåt, forma tre avlånga bitar ( ca 20 cm). Platta till dem lite och låt sedan grädda i 15-20 minuter på 200 grader.
Ta sedan ut plåten och skär försiktigt avlånga bitar. Så länge de inte är färdiga är de rätt så sköra så var försiktig! Sära varligt på bitarna och låt rosta i ca 10 minuter till på 150 grader. Öppna sedan luckan och låt plåten stå kvar tills den svalnat.
Sedan är det dags att smälta chokladen i ett vattenbad och doppa halva biscottin (när den svalnat helt), lägg på bakplåtspapper och låt stelna i frys en stund. Sen är det bara att smaska i sig!
Dessa blir väldigt fina och passa utmärkt att ge bort! :) De är dock lite skörare än vanliga biscottis, men ack så goda!

Kommentarer
Postat av: Linda

Hejsan!

Har provat detta receptet, blir super goda.

Men har du provat göra med kardemumma? Och hur mycket har du använt då?



Mvh Linda

[email protected]

2011-06-14 @ 15:49:03
Postat av: Mato

Kanontips att rosta mandlarna först och att sen doppa dem i smält choklad!

2011-08-20 @ 21:41:31
URL: http://torbjoernsdotter.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0